Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Címkék

3 against 1 (1) 9 shock terror (1) afi (1) against me (1) angry angels (1) antidote (2) bad brains (1) bail out! (1) bane (1) batallion of saints (1) bay area (1) black flag (4) bombenallarm (1) bones brigade (3) boston (2) breakdown (1) brutal knights (2) carrer suicide (1) carry on (1) cause for alarm (1) ceremony (1) chain of strength (1) champion (1) cheap tragedies (1) circle jerks (2) citizens patrol (1) civil death (1) claim (1) coke bust (1) condemned to death (1) crippled fox (2) cro mags (1) cut the shit (4) damaged goods (1) deadfall (1) dead kennedys (1) dead nation (4) dean dirg (1) death side (1) deep wound (2) descendents (1) dfa (1) dinosaur jr (1) direct control (1) discarga (1) down in flames (2) dr.know (1) dri (1) ds 13 (1) dys (1) endless pussy blockade (1) even keel (1) evil army (1) faction (1) faith (1) fast times (1) fear (1) floorpunch (2) fluff fest (1) fucked up (1) gg alin (1) gobblehoff (1) graveyard at maximum (1) greg ginn (1) grow (1) grow up fuck it up (2) guilt lust (1) gyalázat (2) hammerhead (1) haymaker (1) hero dishonest (1) hold x true (2) humungus (1) idiots rule (1) ignite (1) infest (3) irritators (1) i hate you (1) jaguarz (1) jerrys (1) jerrys kids (1) jfa (2) kanada (1) kids (1) killing time (1) killin it! (1) kill your idols (1) knife fight (1) koro (1) last in line (3) last laugh (1) lépéselőny (1) lets (1) liberal youth (1) lifes halt (1) los crudos (1) m.d.c. (1) madball (1) magrudergrind (1) major conflict (1) mallrats (1) minor threat (1) motivation (2) municipal waste (1) murphys law (1) necros (2) negative approach (3) negative fx (1) newton neurotics (1) nightstick justice (1) ninpulators (1) nj (2) nothing (1) no doubt (1) no justice (2) no minnion (1) outspoken (1) out cold (1) over my dead body (1) oxnard (1) panic (1) piece by piece (1) poison control (1) poison idea (7) powerviolence (1) project x (1) ramones (2) reatards (1) revelation (1) sebadog (1) second oponion (1) sex vid (1) shape shifter (1) sick of it all (1) sick pleasure (2) siege (1) sin 34 (1) skate korpse (1) slayer (2) sloppy seconds (1) snakebite (1) something against you (1) something inside (1) ssd (2) sss (1) stalag 13 (1) step on it (1) strife (1) suburban death (1) suicidal tendencies (2) suicide file (1) surviros (1) t.s.o.l. (1) tankcrimes (1) tear it up (6) the abused (2) the a team (1) the faction (1) the rites (2) the shining (1) thrash (2) true colors (1) unheard call (1) urban waste (3) verbal abuse (3) vitamin x (1) voetsek (1) void (1) waking the dead (1) warzone (1) wasted struggle (1) wasted time (1) zombie (1) Címkefelhő

Nothing to Nothing

Old school hardcore - punk interjúk, képek, videok + ritkán a személyes baromságaim. Használd a tageket, katt arra a bandára ami érdekel és kiadja az összes hozzá tartozó bejegyzést.

Utolsó kommentek

HTML

2008.10.28. 12:05 nothingtonothing

Heti banda: POISON IDEA

Ahogy igértem minden héten egy szerintem háttérbe szorult banda kerül bemutatásra. Ezt az írást terveim szerint még követi interjúk, videok, képek, szóval a hét a Poison Idea jegyében fog telni!

poison idea

A Poison Idea-t 1980-ban alapította Jerry A. (aka Jerry Lang). A kezdeti felállás ez volt: Jerry A., Chris Tense (guitar), Glen Estes (bass), és Dean Johnson (drums). A zenekar legnagyobb hatásai a Black Flag, és a dél californiai hardcore színtér, amikre a Discharge és a Los Angelesi the Germs voltak nagy hatással. A Germs énekese hatására kezdett énekelni Jerry A, és a hangzást, szövegeket és a filozófiát is próbálta követni. Ez az egész Poison Idea-ra jellemző hogy követte a szélsőséges Punk „etikát” amit a Germs hagyott hátra. Egy évvel az alakulás után Tense (gitáros, a Poison Idea előtt Jerryvel volt egy közös bandájuk a „the Stand”) le lett cserélve Tom „Pig Champion” Roberts-re, aki előtte az Imperialist Pigsben nyomta.

Az első kislemez 1983-ban jött ki, Pick Your King címen, ami egy rövidke de annál keményebb hardcore kislemez volt. A borító elején Jézus, a hátsó borítón pedig Elvis Presly volt látható, ezzel is utalva a kislemez címére.

jesuselvis

1984-ben Temse visszatért a bandába, de már a basszgitárosi posztra Glen Estes helyett (ő később a Final Warning zenekarban tolta). Ezután a csapat megjelentetett egy újabb klasszikust a „Record Collectors Are Pretentious Assholes” címen (a borítón Pig Champion lemezei láthatók). Ezen a lemezen már érezhető hogy a banda próbálja a rockosabb elemeket is beleszőni a zenéjükbe. 1985-ben két válogatás albumra is felkerültek, az egyik a „Laughing Boy” a másik a „Drinking is Great” (az utóbbin olyan bandák vannak mint a Final Warning, e-13, Locjaw).

Az 1986-ban kiadott „Kings of Punk” Lp-vel a Poison Idea már teljesen elmozdult az első nyaktörő hardcore kislemeztől egy sokkal komplikáltabb húzósabb hardcore/hardc rock egyesülésbe, és ezt sikerült úgy megoldaniuk hogy ne kelljen feláldozni a hardcore-t a zenéjükből.

A „Kings of Punk” után a banda egy csomó tagcserén esett át. Végül Eric „Vegetable” Olson állapodott meg a bandában aki egy nagyon tehetséges zenész volt. Rengeteg Poison Idea számot írt amíg a bandában volt (még a piano részleteket is ő írta). Ezután a banda kiadott 1987-ben egy új albumot „War all the Time” címen (egy Charles Bukowski novellától kölcsönözték a címet). A „War all the Time” és az azt követő ep-k (The Getting Fear és a Filthkick) szintén a „Kings of Punk” vonulatot követték. És ennek az egésznek a kiteljesedése volt az 1990-es „Feel the Darkness”.

feel the darkness

Abban az időben rengeteg tagcsere történt, a legstabilabb felállás talán a Jerry A., Tom "Pig Champion" Roberts, Charley "Myrtle Tickner" Nims (bass) és Steve "Thee Slayer Hippy" Hanford (dob), plusz Kid Cocksman és utána Aldine Strichnine a másod gitáron. Azokban az időkben a banda elég keményen partizott és ez bizonyos változásokkal is járt, a banda öszsúlya 600 kg volt! Természetesen Pig Champion volt a legdagadtabb, ezért gyakran ülve játszott. 1989-ben létrehozták a saját lemezkiadójukat American Leather néven (egy Germs szám után szabadon), és abban az évben ki is adtak 2 lemezt. Az 1982-es Darby Crash Rides Again demojukat, és a Discontent 7”-t.

600 kg

1990-ben kiadták a „Feel the Darkness”-t. Ezután Aldine Strychnine ki lett rúgva a bandából és Mondo vette vissza a gitár posztot az 1991-es turnéra. Ezután 1992-ben kiadták a „Blank Blackout Vacant”, és már úgy tűnt hogy feloszlanak de előtte még a „We Must Burn”-t is megjelentették.

Mikor Pig Champion kilépett 1993-ban akkor lett vége a bandának. Jerry A elkezdett egy szóló projektet a feleségével és Thee Slayer Hippy-vel, amit Gift-nek neveztek. 1998-ban az eredeti felállás tartott egy reuniont egy 7” megjelenésével megspékelve amit a Taang! Rec. adott ki. Ezt egy turné is követte de nem lett befejezve mert közben feloszlottak megint.

2006 január 31-én Pig Champion-t holtan találták a portlandi otthonában, a halál okát nem tudták megállapítani. Azonban annyi ismert hogy egy jó ideje influenzás volt, és vese elégtelenségei is voltak. A banda eközben mialatt még élt Pig felvett egy új lemezt ami már kész volt a kiadásra mikor Pig Champion meghalt. Pig szerette volna ha a lemezt „Latest Will and Testament” -nek nevezik el, és ez így is lett. A lemezt a Farewell (búcsú) kiadó adta ki 2006 májusában.

pig champion

2008. október 6-án a portlandi rendőrség letartoztatta Steve „Thee Slayer Hippy” Hanfordot egy tavalyi gyógyszertár kirablása kapcsán.

2007-ben a banda megint újjá alakult és játszottak pár koncertet hogy promótálják az új split kislemezüket a Kill Your Idolsal. A felállás ez volt: erry A., Chris Cuthbert (dob), Jimmy Taylor (guitar), Matt Brainard (guitar) és Rob Hume (bass).

A Poison Idea-t remgeteg banda és zenész vallja hatásának mint a Zeke, Turbonegro, Pantera, Machine Head, Nirvana.

KFTH Poison Idea oldal

Poison Idea Myspace oldal

2 komment

Címkék: poison idea


A bejegyzés trackback címe:

https://nothingtonothing.blog.hu/api/trackback/id/tr4736125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Charles Kadlott vagyok, tetovált vagány · http://damaged.blog.hu/ 2008.10.28. 16:03:38

Na, fasza! Poison Idea nagyon nagy alap!
Amikor az extreme noise terrorral turnéztunk, mondtam Philnek, hogy egy Maximum RnRben olvastam, hogy Pig Championék mikor meghallották az első ENT lemezt, azt mondták, bárcsak nekik jutott volna eszükbe ilyen brutális zenét nyomni, mint az ENT. Philnek láthatóan ez nagyon jól esett.

Ja, és Record collectors hátulján ott van Elvis és felette a felirat: the king, (a helyes válasz az ep-n feltett kérdésre) :))

carbonas 2008.11.02. 11:57:27

Királyság. két hete poison ideát hallgatok és most tök fasza hogy feltetted ezeket. még több ilyet. a verbal abuse is király volt.
süti beállítások módosítása