Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Címkék

3 against 1 (1) 9 shock terror (1) afi (1) against me (1) angry angels (1) antidote (2) bad brains (1) bail out! (1) bane (1) batallion of saints (1) bay area (1) black flag (4) bombenallarm (1) bones brigade (3) boston (2) breakdown (1) brutal knights (2) carrer suicide (1) carry on (1) cause for alarm (1) ceremony (1) chain of strength (1) champion (1) cheap tragedies (1) circle jerks (2) citizens patrol (1) civil death (1) claim (1) coke bust (1) condemned to death (1) crippled fox (2) cro mags (1) cut the shit (4) damaged goods (1) deadfall (1) dead kennedys (1) dead nation (4) dean dirg (1) death side (1) deep wound (2) descendents (1) dfa (1) dinosaur jr (1) direct control (1) discarga (1) down in flames (2) dr.know (1) dri (1) ds 13 (1) dys (1) endless pussy blockade (1) even keel (1) evil army (1) faction (1) faith (1) fast times (1) fear (1) floorpunch (2) fluff fest (1) fucked up (1) gg alin (1) gobblehoff (1) graveyard at maximum (1) greg ginn (1) grow (1) grow up fuck it up (2) guilt lust (1) gyalázat (2) hammerhead (1) haymaker (1) hero dishonest (1) hold x true (2) humungus (1) idiots rule (1) ignite (1) infest (3) irritators (1) i hate you (1) jaguarz (1) jerrys (1) jerrys kids (1) jfa (2) kanada (1) kids (1) killing time (1) killin it! (1) kill your idols (1) knife fight (1) koro (1) last in line (3) last laugh (1) lépéselőny (1) lets (1) liberal youth (1) lifes halt (1) los crudos (1) m.d.c. (1) madball (1) magrudergrind (1) major conflict (1) mallrats (1) minor threat (1) motivation (2) municipal waste (1) murphys law (1) necros (2) negative approach (3) negative fx (1) newton neurotics (1) nightstick justice (1) ninpulators (1) nj (2) nothing (1) no doubt (1) no justice (2) no minnion (1) outspoken (1) out cold (1) over my dead body (1) oxnard (1) panic (1) piece by piece (1) poison control (1) poison idea (7) powerviolence (1) project x (1) ramones (2) reatards (1) revelation (1) sebadog (1) second oponion (1) sex vid (1) shape shifter (1) sick of it all (1) sick pleasure (2) siege (1) sin 34 (1) skate korpse (1) slayer (2) sloppy seconds (1) snakebite (1) something against you (1) something inside (1) ssd (2) sss (1) stalag 13 (1) step on it (1) strife (1) suburban death (1) suicidal tendencies (2) suicide file (1) surviros (1) t.s.o.l. (1) tankcrimes (1) tear it up (6) the abused (2) the a team (1) the faction (1) the rites (2) the shining (1) thrash (2) true colors (1) unheard call (1) urban waste (3) verbal abuse (3) vitamin x (1) voetsek (1) void (1) waking the dead (1) warzone (1) wasted struggle (1) wasted time (1) zombie (1) Címkefelhő

Nothing to Nothing

Old school hardcore - punk interjúk, képek, videok + ritkán a személyes baromságaim. Használd a tageket, katt arra a bandára ami érdekel és kiadja az összes hozzá tartozó bejegyzést.

Utolsó kommentek

HTML

2008.07.16. 16:50 nothingtonothing

ILL REPUTE

Ez az első anyag amit a fanzinehez készítettem. Hogy miért épp I'll Repute?...mert akkor őket hallgattam a legtöbbet, és szerintem nem ismerik annyira elegen Magyarországon a munkásságukat (de naív vagyok, ezután se fogják). Szóval hallgassátok a What Happened Then? összefoglaló lemezüket a korai Mystic rec. anyagokról, mert az a legjobb. El se hinnéd hogy ezek a srácok már 1981 környékén nyomták ezt a durva, váltásokkal teli atom zenét. A késöbbi anyagok annyira nemjók, eredeti tagok is csak elvétve akadnak benne, és a zene is eltér igencsak a korai cuccoktól. Ez az írás Jonh-tól származik aki gitáros volt az I'll Reputban, még anno a Nardcore weblap fórumára írta ezt, de én innen szedtem valahonnan: http://www.somethingilearned.com. Szerintem ez egy jó írás ahhoz hogy megismerd a banda történetét. Érdemes utánnanézni a többi Nardcore bandának is mint az RKL, Stalag 13, Agression, Scared Straight, Dr.Know stb

ill

Az I'll Repute középiskolás haverokból tevődött össze, Jim, Carl és Tony egy osztályal felettem jártak [John]. Aztán 1980 nyarán együtt fedeztük fel a Punkrockot még a végzős vizsgák előtt. Miután elvégeztük az iskolát és ahogy emlékszem én egy kicsit kreatívabb is voltam, ezért elmentem Los Angelesbe a Starwoodba, egy "iskolai estre" -re. Szokássá vált hogy lejárjunk, láttuk ott a Black Flag, Fear, Circle Jerks-et..stb, és akkor eldöntöttük hogy csinálunk mi is egy saját bandát.

Egy év után visszatértem San Diegoba, hogy megkeressem Tony-t és Jim-et. Az I'll Repute név már megvolt, es azt hiszem 2-3 szöveg is. Az első próbánk az anyám lakókocsijában volt [nem volt otthon], Lemwoodba ami Oxnard közepén van. Tony gitározott és Jim volt a mikrofonnál, én baszeroztam és Carl dobolt. Nagyon rossz baszeros voltam, ezért Jim és én hangszert cseréltünk. Ez volt 1981 őszén. Tony es Jim írták a legtöbb dalt...valahogy a legjobbakat. Minden éjjel elpróbáltuk az összes dalunkat Carlek garázsában amit addig megírtunk. Visszanézve a szülei tök jó fejek voltak, hogy elviselték a zajongásunkat. Az első koncertünk egy újévi partin volt a helyi névtelen alkoholisták klubjában, nemjött be nekik.

ill

Ahogy a scene növekedett, találkoztunk srácokkal Venturából. Emlékszek Brent Bealey-re, Nutt-ra (RIP) és minden más Pierponti srácra (a banda MIA) csináltak nekünk jó partikat és koncerteket. (a punk csajok nagyon szépek voltak Venturában). Aztán ez az egész kiterjedt Santa Barbara-ra is a Goleta Valley Community Center-rel, ahol Gery Tovar csinált egy csomó koncertet, amiket sose tudok majd elfelejteni. Nincs erőszak, jó bandák, az összes nagy turnézó punk banda, és mi nekik nyitottunk. Csodás idők voltak.

Felvettünk egy demót, amit egy barátunk odaadott egy népszerű Los Angeles-i DJ-nek, Rodney-nek a ROQ tól. Ő lejátszott egy csomó punk bandát együtt néhány rossz 60 és 70-es évekbeli szarral minden szombat este. Meghallgatta a demónkat és felrakta a "Clean Cut American Kid" dalunkat a Rodney on the ROQ Vol III-ra. Ez egy nagyon nagy dolog volt nekünk, olyan bandák volak rajta mint a Black Flag, Circle Jerks, és az Adolescents, stb…és ő minket is akart. Levoltunk döbbenve.

Jó volt rajta lenni a válogatáson, jó volt hallani a dalt a Rodney rádió adásából szombat este, és jó volt hogy az emberek ismerik azt a dalt. Egyébként a rádió kapcsán zéro érdeklődés volt akkoriban irántunk mint egy „piacképes banda”, de őszintén szólva nem is érdekelt minket. Akik elég öregek még emlékeznek arra hogy a 80-as pop zene Michael Jackson és a Kaja Goo Goo volt. Mi meg garázsokban játszottunk általában akkor.

Egy jó barátunk a középsuliból Mike Terry adott egy kis lóvét, és mondta hogy segít kiadni egy lemezt. Mi már csináltunk pár demot a Goldmine rec.-nél Venturában, reggel 8-tól délután 8-ig, 100 dolcsiért. Szerettünk volna 15 dalt felvenni és mixelni meg ilyesmi. Szóval elmentünk a nagyvárosba és kerestünk egy igazán olcsó stúdiót amit úgy hívtak Hollywoodban hogy Mystic records. Egy napra lefoglaltuk, találkoztunk ott Philcoval és Doug Moodyval, és felajánlották hogy kiadják a lemezt.

Én nem tudom, de nem is érdekel hogy az emberek mit goldolnak Doug Moodyról. Az egyetlen dolog amiben nem segített minket az volt hogy nem adott semmit az újonnan megjelent cdk-ből. Visszautasítota a borítót amit szerettünk volna, és a tudtunkon kívül kiadta az „Omlette” lemezünket, de legalább adott egy dobozzal belőle mikor turnéztunk. Eladtuk az összeset és a polókat is benzinért, így eggyeztünk meg.

Emlékszek Doug egy szobába lakott a Mystic rec-nél. Nemtudom elképzelni hogy tudott az olyan lemezekből pénzt keresni mint a Shing Knight meg ilyesmik. Mikor bementünk a studióba ő kicsoszogott szép lassan papucsban... Teljes hozzáférést adott a studióba mindenhez, kedvünkre kisérletezhettünk mindennel. Doug akkor talán 50 lehetett, kijött hozzánk és „analizálta” hogy mi is ez a punk mozgalom, és összehasonlította a délvidéki feka bandákkal.

Megengedte hogy pecozzunk nála, és ott is aludhattunk. Felvett nekünk egy csomó élő felvételt a studioból. (ahol láttam El Duce-t hányni, és még mindíg magam elött látom ha rágondolok a hányásában levő édességeket). A legnagyobb előny az volt hogy telljes hozzáférés a fürdőszobára is kiterjedt, szóval nem kellett az utcán keresztül szaladgálni a Gathay De Grande-ba szarni. A hányásrol jutott eszembe hogy mennyi sörösüveget és minden egyébb szart hagytunk hátra magunk után miután leléptünk.

A terve az volt,hogy kurva sok punk bandát felvegyen, amit meg is csinált. Asszem több mint 500 bandáról van szó. Úgy gondolom rengetek pénzt beleölt abba,hogy felvegye az összes bandát, kiadjon válogatásokat rettenes minőségben. De a fenébe is, ez a Punkrock!

Az első EP-nkről valaki „eltűntette” a bass drum-ot, és ezért Carl visszament és az egészet feldobolta újra. Úgy vette fel a lábdobot,hogy egy Folgers kávés doboz alját verte egy kanállal. Most ez a punk!

Egyébként, a Mystic korai "sikeres" bandái mind Oxnardbol származnak (kivéve természetesen a NOFX), és eltudott adni pár lemezt velük. Innen eredhetett a "rip off" rész is szerintem. Egy kiadó se érdeklődött akkor irántunk. A Circle Jerks, Black Flag és a Dead Kennedys még nem voltak akkor annyira ismertek. Ha egy nagykiadónál lettek volna, nekik kellett volna még pénzt fizetni.

Aztán volt néhány jó koncert az Olympic Auditorium, Goleta Valley, Stardust Balrumba, stb helyeken. Sokat lógtunk és játszottunk király bandákkal. Néhány koncertünk volt a Misfits és a Black Flaggel. Jó haverok voltunk még a Necrosal is, akik nagyon rendesek voltak velünk mikor Ohioban voltunk.

Akárhogy is, de jól ment akkor. Turnéztunk, lerobbantunk, turnéztunk és megint lerobbantunk. Egy turné a másik után. A kocsinkat és a pótkocsit is ellopták Pittsburhg-be, minden cuccunkkal együtt, és a lekesedésünket is vitték. A punk scene egyre erőszakosabb lett, ahol játszottunk mindíg verekedés lett a vége. Késelés, lövöldözés egy helyen Long Beachen…a nevét már elfelejtettem.

Elegünk lett, feloszlottunk!

90-ben visszatértünk és felvettünk egy lemezt a „Big Ruty Balls”-t a Dr. Strange rec.-nél. A producere a híres Jerry Finn volt, egy jó barát. Most a legtöbb nagy punk bandának ő a producere, Pennywise, Green Day, Rancid, Suicide Machines, és a Blink 182 első albumát is ő segítette. 150 dolcsit adtunk neki és teljesen odavolt tőle hogy ennyit keresett rajtunk. Aztán most meg egy multimilliomos. Mindíg ha eszembejut nevetnem kell.

Akárhogy is, a Big Rusty Balls egy post punk lemez volt amiről azt hiszem hogy elég jól sikerült. Ez volt azaz időszak, ahol engem kirúgtak\elmentem a bandából. Köszönhetően egy Francia útnak amit már nemtudtam lemondani egy utolsó pillanatban becsúszott oregoni koncert miatt. Ultimátumot kaptam, de én elmentem Franciaországba. (vágjátok hogy a csajok majdnem félmeztelenek ott?)

Tony tartotta életben a bandát új gitárossal és dobossal, és csak ő volt az egyedüli eredeti zenekartag. Elfoglata a mikrofont és írtak pár jó dalt. Azthiszem ha elhagyták volna az I'll Repute nevet és újrakezdték volna a semmiből, elérhettek volna talán valamit.

Aztán 2002-ben újraalakúltunk az eredeti tagokkal. Néhány próba után játszottunk egy Mark Hickey RIP konceret. Carl, a dobos nagyon elfoglalt volt, és nemtudtunk vele a továbbiakban tervezni, ezért Chuck került a dobok mögé, és játszottunk egy kevés koncertet amik nagyon jók voltak a hivatalos visszavonulásunkig az elmúlt évben.

Na még egy kis kiegészítés: 2004 júliusában újraalakultak egy rövid Hawaii-i turné keretében az Ohau és a 8mm overdose kiséretében, majd ezután megint feloszlottak. 2006-ban megint újraalakultak Tony Cortez nélkül és ismét egy Hawaii turnéra mentek a 8mm overdosal. Aztán megint újáalakultak egy koncert erejéig a Venturában az eredeti tagokkal (kivéve Carl Valdez és Chuck Schultz) ez volt december 16-én, és azt mondták hogy ez az utolsó koncert...

ILL Repute myspace

2 komment

Címkék: oxnard dr.know sin 34 stalag 13


A bejegyzés trackback címe:

https://nothingtonothing.blog.hu/api/trackback/id/tr27571217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása